TEKENPROGRAMMA

Welk (gratis) tekenprogramma het beste te gebruiken voor je verbouwing?

Nog nooit was zelf een bouwtekening maken zo eenvoudig met de gratis beschikbare
2 & 3D tekenprogramma’s van tegenwoordig. Zeker voor iemand die het leuk vindt om er wat tijd en moeite in te steken, is zo een tekenprogramma een prima manier om beter inzicht en gevoel te krijgen in de voor hem of haar beste en vooral mooiste verbouw- oplossing.

Waar een tekenprogramma vroeger erg complex waren en eigenlijk alleen te gebruiken door speciaal hiervoor opgeleide experts, heb je ze nu als leek vaak al binnen enkele uren behoorlijk onder de knie.

Op het internet zijn tegenwoordig behoorlijk veel gratis tekenprogramma’s te vinden. In dit artikel zetten wij de, naar onze mening, drie meest geschikte gratis tekenprogramma’s  voor verbouwingen, met hun plus- en minpunten voor je op een rij. Verder vergelijken we de moeilijkheidsgraad, gebruiksvriendelijkheid en mogelijkheden van deze (ver)bouw tekenprogramma’s met elkaar, zodat je op basis hiervan een gerichte keus kunt maken voor het meest geschikte  tekenprogramma voor jouw bouwtekening.

De drie gratis tekenprogramma’s die wij onder de loep nemen zijn de IKEA (keuken & algemene) planner, Mydeco 3D Room planner en Google  Sketchup.                                         Deze drie teken programma’s zijn gebruiksvriendelijk en gemakkelijk onder de knie te krijgen.

We starten met het bespreken van de IKEA-planner als het eenvoudigste tekenprogramma met de minste mogelijkheden en eindigen met Google Sketchup als tekenprogramma waar je even iets meer handigheid in moet krijgen maar dat wel de meeste ontwerp mogelijkheden heeft.

Lees verder op de volgende pagina >>
(Klik op het volgende pagina no. hieronder)

Wil jij ook het geheim van een Zorgeloos Slimme & Betaalbare Verbouwing ontdekken? << Klik dan hier op deze link

Dit artikel is geplaatst in Bouwtekening. Bookmark de permalink.

3 Responses to TEKENPROGRAMMA

 1. Jan Jansen schrijft:

  Graag advies.
  Ik gebruikte tientallen jaren het programma Vellum.
  Voor eenvoudige tekeningen, rechttoe, rechtaan.
  Het werkte op mijn oude Vista computer nog.
  Nu op mijn nieuwe Windows 8 laptop, helaas werkt het daarop niet.
  Graag advies, wat moet ik doen?
  Bij voorbaat vriendelijk dank.
  Jan Jansen

  • Peter schrijft:

   Jan,

   Met dank voor jou vraag in deze.
   Wij hebben geen ervaring met dit programma, anders dan dit meer een CAD/ CAM werktuigbouwkundig tekenprogramma is dat ergens rond 1993 door de Universiteit van Twente is ontwikkeld voor hun kunststof faculteit. Het is in ieder geval geen specifiek bouwkundig tekenprogramma zoals de drie in dit artikel beschreven programma’s.
   Je zou contact met de universiteit Twente kunnen opnemen om te vragen of dit programma ook verkrijgbaar is in combinatie met Windows 8.
   Gebruik je dit alleen voor eenvoudige 2D plattegrond tekeningen dan is o.i. Mydeco 3d veel eenvoudiger en intuitiever t.o.v. Vellum.
   Gegeven dat je de complexiteit van Vellum aan kan en beheerst is Google Sketch up welke in combinatie met Windows 8 te gebruiken is m.i. ook een optie voor jou. Je zult wel even door de video tutorials heen moeten en even moeten wennen, maar je zult versteld staan van de mogelijkheden en het gebruikersgemak vv het Vellum programma.

   Hoop jou hiermee wat verder geholpen te hebben.

   Met vriendelijke groeten,

   Peter van der Harst

   Architect a.v.b.

 2. Van Mechelen Alfons schrijft:

  Ik werk al een tiental jaren met sketchup
  Het zou fantastisch zijn moest dit mogelijk zijn op mijn ipad!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>