BOUWTEKENING MAKEN

Je eigen Bouwtekening maken voor je verbouwing

Nog nooit was zelf een bouwtekening maken zo eenvoudig met de gratis beschikbare
2 & 3D tekenprogramma’s van tegenwoordig. Zeker voor iemand die het leuk vindt om er wat tijd en moeite in te steken, is dit een prima manier om beter inzicht en gevoel te krijgen in de voor hem of haar beste en vooral mooiste verbouwoplossing.

Waar deze tekenprogramma’s vroeger erg complex waren en eigenlijk alleen te gebruiken door speciaal hiervoor opgeleide experts, heb je ze nu als leek vaak al binnen enkele uren behoorlijk onder de knie.

Op het internet zijn tegenwoordig behoorlijk veel gratis tekenprogramma’s te vinden. In dit artikel zetten wij de, naar onze mening, drie meest geschikte gratis tekenprogramma’s  voor verbouwingen, met hun plus- en minpunten voor je op een rij. Verder vergelijken we de moeilijkheidsgraad, gebruiksvriendelijkheid en mogelijkheden van deze (ver)bouw tekenprogramma’s met elkaar, zodat je op basis hiervan een gerichte keus kunt maken voor het meest geschikte  programma voor jouw bouwtekening.

De drie gratis tekenprogramma’s die wij onder de loep nemen zijn de IKEA (keuken & algemene) planner, Mydeco 3D Room planner en Google  Sketchup.                                         Deze drie teken programma’s zijn gebruiksvriendelijk en gemakkelijk onder de knie te krijgen.

We starten met het bespreken van de IKEA-planner als het eenvoudigste programma met de minste mogelijkheden en eindigen met Google Sketchup als programma waar je even iets meer handigheid in moet krijgen maar dat wel de meeste ontwerp mogelijkheden heeft.

Lees verder op de volgende pagina >>
(Klik op het volgende pagina no. hieronder)

Wil jij ook het geheim van een Zorgeloos Slimme & Betaalbare Verbouwing ontdekken? << Klik dan hier op deze link

Dit artikel is geplaatst in Bouwtekening. Bookmark de permalink.

3 Responses to BOUWTEKENING MAKEN

 1. Ewoud schrijft:

  Hey peter!

  Zeer interessant artikel over het maken van een bouwtekening!

  Handige tips, alles goed op een rijtje, pluspunten. Kortom alles waar ik naar op zoek was

 2. M. Broertjes schrijft:

  Hoi Peter,

  Wat fijn deze vergelijking van verschillende mogelijkheden om bouwtekeningen te maken. Op die manier kan je ook makkelijk een variatie maken op bestaande bouwtekeningen, plannen en projecten of een idee inzichtelijk maken voor anderen.

  Bedankt!

 3. Bjorn schrijft:

  Hallo Peter,

  Bedankt voor de vergelijking van verschillende programma’s om bouwtekeningen te maken. Ik ben nu zelf een beetje aan het prutsen met Google Sketchup.
  Misschien dat ik Mydeco 3d nog wel ga proberen.

  Bedankt voor de informatie!

  Bjorn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>